Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα τηγάνι με νερό που βράζει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε και τις αφήνουμε μέσα μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το χωριάτικο λουκάνικο μαζί με τις γλυκοπατάτες, τα κουνάμε απαλά και μετά από 2 λεπτά τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Γυρίζουμε από όλες τις πλευρές τις φετούλες του λουκάνικου μέχρι να βγάλει το χαρακτηριστικό κόκκινο λάδι του. Βάζουμε το λουκάνικο στο μπολ αφήνοντας το λάδι στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Μοιράζουμε σε 4 πιάτα τη γλυκοπατάτα, τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα ντοματίνια, το λουκάνικο και την πράσινη σαλάτα και περιχύνουμε με το ζεστό ντρέσινγκ. Καλή όρεξη!