| | Ριζότο με μήλα και λουκάνικα |
|
| |
Περιγραφή Συνδυασμός από μήλα και λουκάνικα σε ένα νόστιμο και ελαφρώς ασυνήθιστο ριζότο.
Συστατικά
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
225 γρ. φρέσκο λουκάνικο, χωρίς το περίβλημα
375 γρ. μήλα ξεφλουδισμένα, χωρίς τον πυρήνα, τεμαχισμένα και ραντισμένα με χυμό λεμονιού
χυμός 1 λεμονιού για τα ανωτέρω μήλα, και επίσης λίγο ξύσμα
1 κύβος ζωμού, διαλυμένος σε 1 λίτρο βρασμένο νερό
1 3/4 φλιτζ. (350 γρ.) κοκκώδες ρύζι όπως Arborio ή Carnaroli
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
2/5 φλιτζ (100 ml) παχιά κρέμα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Οδηγίες
1. Θερμαίνουμε το βούτυρο σε ένα δοχείο και σοτάρουμε το τεμαχισμένο κρεμμύδι και τα λουκάνικα, ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι ξεχωρίσουν οι κόκκοι του λουκάνικου. Συνεχίζουμε μέχρι το λουκάνικο να σκουρύνει και μετά προσθέτουμε το μίγμα μήλων και του ξύσματος λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά. Μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας την πρώτη κουταλιά ζωμού. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι γίνει περίπου αλντέντε, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας ζωμό. Σε αυτό το σημείο σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε ανακατεύοντας την κρέμα και το μοσχοκάρυδο και σκεπάζουμε το δοχείο για 4-5 λεπτά.
2. Βάζουμε το ριζότο σε 4 μπολ, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
|
|
|
|