Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο













Περιγραφή συνταγής
Σ' αυτή την Ιταλική συνταγή συναντιόνται τα φρεσκοψημένα λαχανικά με τα φρεσκοβρασμένα λαχανικά. Εξαιρετικό πιάτο για να ομορφήνει μια καλοκαιρινή νύχτα στην πόλη.
Συστατικά συνταγής
·1 πακέτο φαρφάλες (φιογκάκια)
·αλάτι, πιπέρι
·500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα  Πρίτσα
·1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες
·2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
·20 ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στα δύο
·1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Οδηγίες συνταγής
Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά al dente και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμο κρασία δωματίου.
Ψήνουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά στα κάρβουνα ή στην τοστιέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν.
Τα μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής. Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στην πιατέλα με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια,το βασιλικό, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο έξτρα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά καλά. Σερβίρουμε.
Διάρκεια: 45 λεπτά
Πρόταση για ποτό
Ένα δροσερό ροζέ κρασί είναι η επιλογή μας.