Περιγραφή συνταγής
Σ' αυτή την Ιταλική συνταγή συναντιόνται τα φρεσκοψημένα λαχανικά με τα φρεσκοβρασμένα λαχανικά. Εξαιρετικό πιάτο για να ομορφήνει μια καλοκαιρινή νύχτα στην πόλη.
Συστατικά συνταγής
·1 πακέτο φαρφάλες (φιογκάκια)
·500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα Πρίτσα
·2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
·20 ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στα δύο
·1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Οδηγίες συνταγής
Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά al dente και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμο κρασία δωματίου.
Ψήνουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά στα κάρβουνα ή στην τοστιέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν.
Τα μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής. Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στην πιατέλα με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια,το βασιλικό, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο έξτρα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά καλά. Σερβίρουμε.
Διάρκεια: 45 λεπτά
Πρόταση για ποτό
Ένα δροσερό ροζέ κρασί είναι η επιλογή μας.
|