Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο

Περιγραφή
Αυτό το χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο μας έρχεται από τους Ιταλούς του Σικάγο. Στην Αμερική συνήθιζαν στις αρχές του 20ου αιώνα να αναμειγνύουν την Ιταλική παράδοση με προϊόντα της νέα ηπείρου. Έτσι η pasta και η ντομάτα συνδυάζονται περίτεχνα με το ζουμερό έτοιμο για μπάρμπεκιου χωριάτικο  λουκάνικο

Συστατικά
  • 500 γρ. πέννες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 400- 500 γρ. ζουμερά λουκάνικα Καρδίτσας για bbq, χοντροκομμένα
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 250 γρ. μικρά μανιτάρια κομμένα στα δύο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα βαθύ τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά τα λουκάνικα και τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να "σκάσουν" και να αρχίσει να δημιουργείται μια σάλτσα. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Πριν τα σουρώσουμε ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό τους στη σάλτσα. Μόλις τα σουρώσουμε τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, τα ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε αμέσως.

Διάρκεια: περίπου 25 λεπτά