Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο

Συστατικά
– 1/2 κριθαράκι
– 3 λουκάνικα πικάντικα χωριάτικα
– 1/2 φλ. ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 φλ. λευκό κρασί
– μαϊντανό ψιλοκομμένο (2 κ.σ. περίπου)
– 3-4 ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
– 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα
– αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι.
- Ρίχνετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό.
- Βάζετε 5 φλ. ζεστό νερό και το κριθαράκι.
- Μόλις έχει μισογίνει το κριθαράκι το στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος
και το αφήνετε να ψηθεί.
- Εν το μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
- Βγάζετε το σκεύος απ’ το φούρνο και προσέθετε τα λουκάνικα
ανακατέψτε καλά και ψήστε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το γιουβέτσι.
- Βγάζετε από τον φούρνο πασπαλίζετε με κεφαλογραβιέρα και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.