Συστατικά
– 1/2 κριθαράκι
– 3 λουκάνικα πικάντικα χωριάτικα
– 1/2 φλ. ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 φλ. λευκό κρασί
– μαϊντανό ψιλοκομμένο (2 κ.σ. περίπου)
– 3-4 ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
– 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα
– αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι.
- Ρίχνετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό.
- Βάζετε 5 φλ. ζεστό νερό και το κριθαράκι.
- Μόλις έχει μισογίνει το κριθαράκι το στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος
και το αφήνετε να ψηθεί.
- Εν το μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
- Βγάζετε το σκεύος απ’ το φούρνο και προσέθετε τα λουκάνικα
ανακατέψτε καλά και ψήστε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το γιουβέτσι.
- Βγάζετε από τον φούρνο πασπαλίζετε με κεφαλογραβιέρα και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.