![](images/002.gif?template=aa-06&colorScheme=green&header=&button=buttons1) | ![](images/010.gif?template=aa-06&colorScheme=green&header=&button=buttons1) | Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια |
|
| | Περιγραφή
Μια διαφορετική μακαρονάδα για όσους αγαπούν τα μανιτάρια
Συστατικά
-
0.5 kg μακαρόνια (φιογκάκια, πέννες κ.λ.π.)
-
50 gr αποξηραμένα μανιταρια porchini ή περίπου 250 gr φρέσκα porchini
-
1 χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το έντερο
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
8-10 ντοματάκια cherry
-
1 κρέμα γάλακτος
-
1 μικρή καυτερή πιπεριά αν αγαπάτε τα καυτερά φαγητά
-
μαϊντανό
Οδηγίες
-
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό κατά τα γνωστά τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια ζεματίζουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
-
Σε ένα μπωλάκι με χλιαρό νερό μουλιάζουμε τα porcini για περίπου 20 λεπτα.
-
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε το λουκάνικο που του έχουμε αφαιρέσει το έντερο και το έχουμε κάνει με τα χέρια μας μικρά κομματάκια.
-
Ανακατεύουμε συνέχεια τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να ετοιμαστεί το λουκάνικο. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε στο τηγάνι τα porcini με το νερό μέσα στο οποίο τα μουλιάσαμε για extra γεύση και την κρέμα γάλακτος.
-
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και να δέσει.
-
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα ντοματάκια cherry και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
![](resources/entryPoints/modules/Statistics/Counter.php?modId=v1ewlqw4bsx) |
|
|
|