Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο

Περιγραφή
Μια διαφορετική μακαρονάδα για όσους αγαπούν τα μανιτάρια

Συστατικά  

  • 0.5 kg μακαρόνια (φιογκάκια, πέννες κ.λ.π.)

  • 50 gr αποξηραμένα μανιταρια porchini ή περίπου 250 gr φρέσκα porchini

  • 1 χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το έντερο

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • 8-10 ντοματάκια cherry

  • 1 κρέμα γάλακτος

  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά αν αγαπάτε τα καυτερά φαγητά

  • μαϊντανό

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό κατά τα γνωστά τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια ζεματίζουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

  2. Σε ένα μπωλάκι με χλιαρό νερό μουλιάζουμε τα porcini για περίπου 20 λεπτα.

  3. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε το λουκάνικο που του έχουμε αφαιρέσει το έντερο και το έχουμε κάνει με τα χέρια μας μικρά κομματάκια.

  4. Ανακατεύουμε συνέχεια τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να ετοιμαστεί το λουκάνικο. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε στο τηγάνι τα porcini με το νερό μέσα στο οποίο τα μουλιάσαμε για extra γεύση και την κρέμα γάλακτος.

  5. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και να δέσει.

  6. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα ντοματάκια cherry και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.