| | Σπετσοφάι |
|
| |
Περιγραφή
Το σπετσοφάι χαρακτηρίζεται για την έντονη και πικάντικη γεύση του και είναι κατάλληλο για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.
Συστατικά
-
½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο Καρδίτσας απαραιτήτως όμως πικάντικο
-
½ κιλό ή λίγο παραπάνω πιπεριές πράσινες κέρατα (μακρόστενες)
-
1 pummaro (ίσως και λίγο παραπάνω θα δείτε και με το μάτι ρίχνοντάς το)
-
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα αποξηραμένη ή φρέσκια από τη γλαστρούλα μας
Οδηγίες
-
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές ίσα ίσα να μαραθούν, κατόπιν κόβουμε το κοτσάνι, τις ξεσποριάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε δύο κομμάτια την κάθεμια.
-
Κόβουμε το λουκάνικο/α σε ροδέλες χονδρές και το τηγανίζουμε και αυτό ελαφρά να "αρπάξει" λίγο.
-
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση λουκάνικα, μία στρώση πιπεριές και από πάνω pummaro να καλύπτει την επιφάνεια.
-
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και δεν βάζουμε αλάτι ή πιπέρι γιατί το λουκάνικο είναι αρκετά πιπεράτο και αλμυρό.
-
Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε από πάνω ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και την καυτερή πιπερίτσα που έχουμε λιώσει λίγο με ένα πηρουνάκι.
-
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε πολύ σιγά (στο 1 του ματιού της κουζίνας μας) για περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα βγάζοντάς το από την κατσαρόλα με σπάτουλα σιγά σιγά για να μην χαλάσουν οι στρώσεις.
|
|
|
|