Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Ρεβύθια με λουκάνικα
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο

Περιγραφή
Συστατικά
 

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια ήδη βρασμένα
     

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού πράσα ψιλοκομμένα
     

  • 2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
     

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο (απλό ή με πράσο) κομμένο σε ροδέλες
     

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τρίμμα
     

  • ελαιόλαδο
     

  • αλάτι, πιπέρι
     

Οδηγίες
 

  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο (θα βγάλουν λίπος και τα λουκάνικα).
     

  • Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
     

  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά περίπου.
     

  • Αν κατά την διάρκεια του ψησίματος δούμε ότι το φαγητό δεν έχει υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βρασμένο νερό, ή καλύτερα λίγο βραστό ζουμί από τα ρεβύθια.
     

  • Στο τέλος, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε την φέτα.