| | Ρεβύθια με λουκάνικα |
|
| |
-
2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια ήδη βρασμένα
-
1 φλυτζάνι τσαγιού πράσα ψιλοκομμένα
-
2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
-
1 λουκάνικο χωριάτικο (απλό ή με πράσο) κομμένο σε ροδέλες
-
1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τρίμμα
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
-
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο (θα βγάλουν λίπος και τα λουκάνικα).
-
Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
-
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά περίπου.
-
Αν κατά την διάρκεια του ψησίματος δούμε ότι το φαγητό δεν έχει υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βρασμένο νερό, ή καλύτερα λίγο βραστό ζουμί από τα ρεβύθια.
-
Στο τέλος, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε την φέτα.
|
|
|
|