Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Κασουλέ Συριανό
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο
Υλικά

1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα κρεμμύδι
1/2 κιλό αρνάκι ή μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό χοιρινό
1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα
250 γρ. μπέικον
5 φρέσκιες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
1 κουταλιά πελτέ
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι
αλάτι και πιπέρι
1/4 κούπας κονιάκ
1 πακέτο φασόλια γίγαντες

Χρόνος ψησίματος: 30'


Εκτέλεση

- Βάζουμε τα κρεατικά με το λάδι και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα σβήνουμε με το κονιάκ.
- Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι, το κανονικό πιπέρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγη ώρα.
- Σε ένα σκεύος για γιουβέτσι ρίχνουμε τους γίγαντες, αφού τους έχουμε βράσει, και το κρέας και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά