Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Γίγαντες Φούρνου
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο

 

Περιγραφή
Συστατικά
 

  • 1 σακουλάκι φασόλια γίγαντες

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μέτρια κομμάτια

  • 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες (κόκκινη και πράσινη)

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους

  • 300 γραμ. φέτα (τριμμένη)

  • 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους

  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ

  • 2 κύβους λαχανικών

  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • αλάτι

  • πράσινο ή λευκό πιπέρι

  • ρίγανη
    Οδηγίες
     

  • Πλένουμε τα φασολιά και τα βάζουμε να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ (12 ώρες ή περισσότερο).

    Βράζετε τα φασόλια σε νερό αρκετά καλά, μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, βράστε τα για 50ʼ.

    Τα στραγγίζετε και τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και το λουκάνικο.

    Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, το κέτσαπ και το μαϊντανό.

    Αφήνετε να πάρει μια βράση, ανακατεύετε και τα αδειάζετε σε ένα ταψί ή πυρέξ. Λιώνετε τους κύβους λαχανικών σε μία κούπα ζεστό νερό και περιχύνετε το φαγητό.

    Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο αλάτι αφού ρίχνετε στα φασόλια επιπλέον τους κύβους λαχανικών και τα λουκάνικα θα αφήσουν το αλάτι τους..

    Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας).

    Όταν είναι έτοιμο, καλύψτε τα φασόλια με την φέτα, τις υπόλοιπες ροδέλες πιπεριάς, τον μαϊντανό και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο λευκό ή πράσινο πιπέρι και λίγη ρίγανη.

    Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το φαγητό για 10 λεπτά ακόμα.

    Σημείωση: Φυσικά, αν στο βράσιμο ή το ψήσιμο χρειαστεί να προσθέσετε νερό κάντε το αλλά φροντίστε να είναι βραστό (χρησιμοποιήστε αν θέλετε βραστήρα) για να μην διακόψει την βράση.