Υλικά (για 4 μερίδες)
1 χωριάτικο λουκάνικο Καρδίτσας Πρίτσα κομμένο σε φέτες
1 κουνουπίδι μέτριο (περίπου 1 κιλό)
3 κουταλιές μαλακό αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
3 φλιτζάνια νερό
3 αβγά 250 γραμμ.
φέτα λιωμένη με το πιρούνι
|
100 γραμμ. μυζήθρα ή άλλο σκληρό τυρί τριμμένο
Πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας
μαργαρίνη
Αλεύρι
Γάλα
Βούτυρο
Εκτέλεση
1. Με το αλεύρι, το γάλα και το βούτυρο ετοιμάζετε μια σάλτσα μπεσαμέλ και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
2. Προσθέτετε στη σάλτσα, τα τυριά και τα αβγά, ανακατεύοντας καλά για να γίνει ομοιόμορφη. Πιο πριν έχετε βράσει το κουνουπίδι, το έχετε αλατίσει και το έχετε απλώσει κομμένο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
3. Σοτάρετε ελαφρά το λουκάνικο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
4. Προσθέτετε τις φετούλες του λουκάνικου στο κουνουπίδι και περιχύνετε με την μπεσαμέλ.
5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το φαγητό για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
|