| | Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο |
|
| | Περιγραφή
γιά την παραγωγή μίας πικάντικης πίτσας...
Συστατικά
-
220 γρ. χωριάτικο λουκάνικο Καρδίτσας
-
1 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
-
1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
-
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα τομάτας
-
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
-
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
-
50 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
-
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 Co. Kόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και και τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ, μαζί με τη σκόνη τσίλι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Αλείφουμε τη βάση της πίτσας με το υπόλοιπο λάδι και τη σάλτσα τομάτας. Απλώνουμε από πάνω τα λουκάνικα, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Σερβίρουμε αμέσως.
|
|
|
|