Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο

Περιγραφή

γιά την παραγωγή μίας πικάντικης πίτσας...

Συστατικά

  • 220 γρ. χωριάτικο λουκάνικο Καρδίτσας 
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα τομάτας
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 50 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 Co. Kόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και και τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ, μαζί με τη σκόνη τσίλι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Αλείφουμε τη βάση της πίτσας με το υπόλοιπο λάδι και τη σάλτσα τομάτας. Απλώνουμε από πάνω τα λουκάνικα, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
  4. Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.