Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Λαζάνια με Λουκάνικα
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο























ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ συνταγής
Μία απολαυστική ιταλική συνταγή αντικαθιστώντας κάποια από τα υλικά με ελληνικά προϊόντα.

Συστατικά συνταγής
Για τα λαζάνια
·500 γραμμάρια λαζάνια από σπανάκι
·380 γραμμάρια λουκάνικα με πράσο
·110 γραμμάρια καρότα ψιλοκομμένα
·110 γραμμάρια αρακάς
·110 γραμμάρια πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
·110 γραμμάρια καλαμπόκι
·½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
·2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
·Αλάτι και πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
·6 κουταλιές της σούπας βούτυρο + 1 κουταλιά της σούπας
·9 κουταλιές της σούπας αλεύρι
·1 λίτρο γάλα
·2 αυγά
·350 γραμμάρια κασέρι πικάντικο τριμμένο ή γραβιέρα Σαν Μιχάλη τριμμένη + 3 κουταλιές της σούπας
·Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Για τη μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το γάλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμο κρασία και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με συρμάτινο αναδευτήρα μέχρι να πάρει χρώμα (πρέπει το αλεύρι να χρυσίσει ελαφρά για να μην μείνει η γεύση του στη μπεσαμέλ). Σταδιακά και ανακατεύοντας πάντα ρίχνουμε το γάλα στο αλεύρι.
Δημιουργούμε μία παχύρρευστη κρέμα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά. Κρατάμε λίγη κρέμα (5-6 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε στην υπόλοιπη τα αυγά. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για τα λαζάνια
Αφαιρούμε από τα λουκάνικα τη μεμβράνη και με το χέρι τρίβουμε το εσωτερικό. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσουν τα μαλακώνουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Για τη συναρμολόγηση
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με τη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και απλώνουμε την κρέμα που είχαμε κρατήσει. Βάζουμε μία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε το μισό μείγμα από τα λουκάνικα- λαχανικά, ακολούθως άλλη μία στρώση λαζάνια, τη μισή μπεσαμέλ με το τυρί, λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα από τα λουκάνικα - λαχανικά, μία τελευταία στρώση λαζάνια και τελειώνουμε με τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
·Διάρκεια: προετοιμασία και το ψήσιμο 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου
Πρόταση για ποτό  Chianti ή Merlot