Χρήστος Απ. Πρίτσας
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑρχικήΝέαΠροϊόνταΣυνταγέςΕπικοινωνίαSite Map
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά
Πέννες αλ “Μαφιόζο”
Πατατοσαλάτα με Λουκάνικα
Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα
Λουκάνικο σουβλάκι
Σπετσοφάι
Γίγαντες Φούρνου
Ρεβύθια με λουκάνικα
Χυλοπίτες με λουκάνικα
Αυγά ανακατωτά με λουκάνικα
Λαχανικά με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
Γιουβέτσι με λουκάνικο
Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα
Πικάντικη Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο
Φαρφάλες με Λουκάνικα
Λαζάνια με Λουκάνικα
Τάρτα με Λουκάνικα
Μπεκρή μεζέ
Κασουλέ Συριανό
Κουνουπίδι στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο


Περιγραφή
 Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά με μία σάλτσα πολύ διαφορετική από τα συνηθισμένα, που θα λατρέψετε.

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια ριγκατόνι ή οποιαδήποτε μορφή ζυμαρικών επιθυμείτε

  • 400 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο

  • ½ κούπα μπύρα

  • 1 ½ κούπα τυρί cheddar τριμμένο

  • 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες

  • 1 κούπα κρεμμύδι χοντροκομμένο

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • ½ κούπα βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τις κόκκινες πιπεριές και το σκόρδο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα, λιώνουμε το εσωτερικό και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Αφαιρούμε από το σκεύος και στραγγίζουμε από το λίπος σε χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε το σκεύος από το λίπος και επαναφέρουμε τη γέμιση από τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τη μπύρα και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμισθεί η μπύρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό με αλάτι, στραγγίζουμε και κρατάμε ½ κούπα από το νερό που βράσανε. Αφαιρούμε τα ψημένα λαχανικά από το φούρνο και ανακατεύουμε με την ψίχα από τα λουκάνικα, το βασιλικό, τα ζυμαρικά και 1 κούπα από το τριμμένο τυρί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα υδαρές μείγμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Διάρκεια: Προετοιμασία 35 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά

Πρόταση για ποτό :Μία παγωμένη μπύρα τύπου ale, με χαρακτηριστικό, φρουτώδες άρωμα που προέρχεται από σχετικά ταχεία ζύμωση σε υψηλές θερμοκρασίες